Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Lansare de carte “Acasa, pe drum. 4 ani teleleu” la LIBRARIA ALEXANDRIA! – Arena Mall Free WI-FI
MENIUCONTACT

Aplicatia se incarca... Te rugam sa astepti

Afis-Acasa-pe-drum_lansare-de-carte-sesiune-autografe-Alexandria-Librarii-Arena-Mall-Bacau

Lansare de carte “Acasa, pe drum. 4 ani teleleu” la LIBRARIA ALEXANDRIA!

Arena Mall si Alexandria Librarii va invita marti, 12 decembrie 2017, la evenimentul de lansare a cartii “Acasa, pe drum. 4 ani teleleu” de Elena Stancu si Cosmin Bumbuț (Editura Humanitas, 2017). Evenimentul se desfasoara in Libraria Alexandria, incepand cu orele 18:00.

Afis-Acasa-pe-drum_lansare-de-carte-sesiune-autografe-Alexandria-Librarii-Arena-Mall-Bacau

In 2008, Elena Stancu si Cosmin Bumbut s-au intalnit la revista Marie Claire si au lucrat impreuna la nenumarate reportaje sociale. In 2009, au facut revista de fotografie Punctum, iar in 2012 au publicat Cuba continua (Editura Art), povestea subiectiva a unui popor izolat si suspendat in timp.

ELENA STANCU e jurnalist de 12 ani, dintre care 5 i-a petrecut la revista Marie Claire, unde a fost Redactor-Sef Adjunct. A scris despre violenta domestica, saracie, sistemul medical romanesc si a castigat doua burse si doua premii Superscrieri, o bursa oferita de Centrul Carter din SUA si un premiu la Balkan Fellowship for Journalistic Excellence.

COSMIN BUMBUT a facut 15 ani fotografii de moda si de publicitate, iar pictorialele lui au aparut in reviste precum Elle, Tabu si Esquire. In 2013, a publicat Bumbata, un album care arata viata de zi cu zi a detinutilor din Penitenciarul Aiud. Cartea a fost premiata la Concursul National de Design si la Gala Bun de Tipar. Bumbut a castigat mai multe premii de fotografie, printre care Sony World Photography Awards in 2015 cu proiectul Camera intima.

In noiembrie 2013, cei doi s-au mutat intr-o autorulota ca sa inteleagă Romania de azi. Au intrat in penitenciarele din Craiova, Targsor, Gherla, Chilia Veche, Aiud, Baia Mare si Buzias ca sa afle de ce saracia te arunca in inchisoare, au stat in frig printre oamenii strazii si au vazut abuzurile politiei, au fost in comunitatile in care parintii isi pedepsesc copiii cu lovituri de bici si femeile sunt omorate in bataie de barbatii lor. Au trait printre romii caldarari din Corcova, unde fetele sunt maritate la 12 ani, si au facut un documentar despre o tanara familie care cauta bunastarea in Franta, la groapa de gunoi.

Surse: F64Blog, InimaBacaului.ro

Share Page

Close
Back